Affiliate Marketing

Voordat je bezig kunt gaan met affiliate marketing, wil je natuurlijk eerst graag weten, wat dit nou precies inhoudt! De betekenis van affiliate marketing in het kort is niets meer dan; partij A promoot producten of diensten van partij B en krijgt voor elke verkoop (sale) een beloning (commissie).

Affiliate Website

Hosting
Domeinnamen
WordPress
Content

Online Marketing

Zoekmachine Optimalisatie
Zoekmachine Adverteren
E-mailmarketing

Omzet Generatie

Affiliate Netwerken
Affiliate Programma’s
Conversie Verhogen

Software & Tools

Affiliate Tools
WordPress Plugins
SEO Tools

De kant van de publisher

Stel je hebt een prachtige website en krijgt hier elke maand een leuk aantal bezoekers op. Dan wil je op een gegeven moment ook wel wat gaan verdienen met de site, al is het maar om de maandelijkse kosten eruit te halen. Of misschien wil je wel dusdanig gaan verdienen, zodat jij je huidige baan kunt opzeggen.

Met affiliate marketing krijg je die kans. Je kunt namelijk relevante producten en diensten opzoeken die bij de doelgroep van jouw website passen. Heb jij een site over dieren, dan kun je bijvoorbeeld dierenvoeding promoten, of wellicht de diensten van dierenartsen.

Je meldt je aan bij een affiliate netwerk, of rechtstreeks bij een verkopende partij / webshop en haalt daar het promotiemateriaal op. Dit kan bestaan uit links, productfeeds of banners. Soms kun je ook gebruik maken van complete tools, maar daar gaan we bij een ander artikel duidelijker op in.

Na het ophalen van het promotiemateriaal, ga je dit toevoegen aan jouw site. Zodra een bezoeker dan klikt op het promotiemateriaal, bijvoorbeeld een link, dan word de bezoeker doorgestuurd naar de webshop in kwestie. Koopt de bezoeker binnen een bepaalde periode ook nog iets daar, dan krijg jij hiervoor een vergoeding oftewel een commissie.

Om meer te halen uit je affiliate website, neem ook eens een kijkje bij de affiliate software en tools!

De kant van de merchant

Een merchant is de verkopende partij van bijvoorbeeld producten of diensten. Dit kan bijvoorbeeld een webshop zijn in meubels. Ben jij een merchant en wil je graag meer verkopen realiseren, dan kun je hiervoor affiliate marketing inzetten.

Je meld je aan bij een affiliate netwerk of zorgt voor een eigen trackingsysteem / affiliate software. Hiermee kun je de tracking in orde brengen, waarmee publishers de juiste links en het juiste promotiemateriaal kunnen genereren of ophalen. Ga je voor een affiliate netwerk, dan zullen zij jou helpen om publishers te vinden.

De publisher promoot daarna jouw producten of diensten via een relevante website. Pas zodra er een verkoop plaatsvindt vind een publisher, betaal jij hiervoor een bedrag aan het netwerk. Hiervan wordt dan ook de publisher weer betaald, want ook die wil natuurlijk zijn/haar commissie ontvangen. Let op; het kan zijn dat je bij een affiliate netwerk meer kosten maakt dan alleen de verkopen, denk aan opstartkosten, gebruikerskosten etc. Hier kun je meer over lezen bij onze vergelijking van affiliate netwerken in Nederland.

In het kort

Nogmaals in het kort; affiliate marketing is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. De merchant zorgt voor het aanbod aan producten of diensten en de publisher zorgt voor het publiek dat mogelijk geïnteresseerd is in het aanschaffen van de producten of diensten.

Affiliate Marketing in Nederland

Affiliate marketing komt uiteraard niet alleen in Nederland voor. Maar een vraag die wij vaak horen is; hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Aan welke regels moet je voldoen, welke netwerken zijn er, etc.

Affiliate marketing is een type marketing dat je in vele landen tegenkomt. In het ene land zijn ze er nog serieuzer mee bezig dan in het andere land. Gelukkig zien we ook dat in Nederland het niveau elk jaar weer hoger wordt en dat komt mede omdat steeds meer merchants de voordelen zien van het inzetten van affiliate marketing voor hun webshop of bedrijf.

Daarnaast is er ook een prima toename aan publishers te zien en komt er elke maand weer een nieuwe serie aan websites online, die affiliate marketing toepast om geld te verdienen.

Affiliate Programma’s

Als publisher wil jij natuurlijk weten welke affiliate programma’s je allemaal kunt toepassen op jouw website, om zodoende een zo gericht mogelijk product of dienst te kunnen aanbieden aan jouw bezoekers. Maar ook merchants vinden het vaak fijn om te kijken welke concurrenten / concullega’s affiliate marketing toepassen om meer sales te behalen en hoe zij dit opgezet hebben.

We zijn achter de schermen momenteel bezig om je hier een mooi en compleet inzicht in te kunnen geven, meer hierover volt nog.

Tip; wil jij als één van de eersten weten zodra dit onderdeel online staat? Meld je aan voor de gratis affiliate community of voor de nieuwsbrief!

Affiliate Cursussen en Coaching

Omdat het niveau in Nederland toeneemt en er steeds meer mensen gretig gebruik maken van de mogelijkheden die affiliate marketing biedt, vind je ook steeds meer mogelijkheden om hierin begeleid te worden. Weet jij bijvoorbeeld nog niet waar je starten moet, of wil je hier dolgraag induiken en écht werk van maken? Kijk dan eens bij ons overzicht aan affiliate cursussen en coaching mogelijkheden.

Naast het complete overzicht, kun je natuurlijk ook de reacties en reviews van anderen lezen, zodat je weet of een specifieke cursus of coach wel of niet geschikt is voor jou!

Achter de schermen zijn we hier ontzettend druk mee, want we willen je een compleet aanbod bieden, binnenkort volgt dus meer!

Tip; wil jij als één van de eersten weten zodra dit onderdeel online staat? Meld je aan voor de gratis affiliate community of voor de nieuwsbrief!

Affiliate Netwerken

In Nederland hebben we een aantal affiliate netwerken waar jij je als publisher of als merchant kunt aanmelden om je maandelijkse omzet te verhogen. Hieronder zie je een aantal voorbij komen;
 • Adtraction
 • Awin
 • FamilyBlend (samenwerking met Awin)
 • Daisycon
 • FinanceAds
 • LinkPizza
 • NetAffiliation
 • Netdirect
 • Online Activity
 • Partnerize
 • PayPro
 • Tradedoubler
 • TradeTracker
 • Webgains
 • Wuzzon

Affiliate Blog

Lees informatieve stukken en nieuwsartikelen omtrent affiliate marketing, via de affiliate blog!

Affiliate Forum

Discussieer mee, stel je vragen of geef de antwoorden op het affiliate forum!

Affiliate Nieuwsbrief

En blijf tot slot op de hoogte van al het nieuws, via de affiliate nieuwsbrief!

Plaats een reactie