Affiliate Website

Als publisher zijnde, is affiliate marketing uit te voeren zonder website, denk aan bijvoorbeeld aan het gebruik van social media en betaalde advertenties. Maar ruim de meerderheid verkiest ervoor om affiliate marketing in te zetten om omzet te draaien via een eigen website.

Er zijn ontelbare mogelijkheden en verschillende websites mogelijk. Maar om je vooruit te helpen, kun je via de onderstaande onderwerpen de basis leren begrijpen en inzetten. En zodoende alvast starten met jouw eigen affiliate website!

Website Hosting

Website Hosting, ook wel afgekort tot webhosting of hosting, is simpelweg de ruimte die je huurt waarop jouw website komt te staan. Jouw website dient namelijk op het internet op een bepaalde locatie te staan, zodat anderen deze kunnen bereiken en zodoende jouw site kunnen bekijken.

Wij vertellen je graag waar je op moet letten, bij welke partijen je terecht kunt en wat voor tarieven de verschillende partijen rekenen.

Lees meer over Website Hosting

Domeinnaam Registreren

Een tweede punt wat erg belangrijk is voor jouw eigen website; de domeinnaam. De domeinnaam is het adres waarop jouw site gevonden kan worden. Dit adres kan verbonden worden met de hosting, zodat wanneer men het adres invult (of vindt in Google) men op jouw eigen website terecht komt.

Er zijn verschillende punten waarop je moet letten, bij het registreren van een domeinnaam. Wij helpen je van a tot z, zodat ook jij straks een mooie domeinnaam kunt registreren!

WordPress als CMS

Een enorm groot gedeelte van de affiliate marketeers, en met name de starters, maken gebruik van WordPress als content management systeem. Oftewel WordPress als ‘software’ voor jouw website. Via WordPress kun je zowel het uiterlijk als de inhoud van je site gemakkelijk wijzigen zonder te hoeven programmeren.

WordPress biedt vele mogelijkheden, maar je kunt je er ook gemakkelijk in verliezen. Met onze artikelen kun ook jij de start maken en WordPress gebruiken om jouw site vorm en inhoud te geven!

Content Realisatie

Een website zonder inhoud is slechts een huls. Hier hebben jij en jouw bezoekers niets aan. Content, oftewel de tekstuele en grafische inhoud, van jouw website is erg belangrijk. Niet alleen om goed te scoren in de zoekmachines, maar ook om jouw bezoekers te helpen bij het juiste aanbod en antwoord terecht te komen.

Of je nu zelf de content gaat realiseren, of content laat maken, wat extra hulp bij het realiseren hiervan kan geen kwaad. Via onze artikelen lees je meer over waar je op moet letten en waar je eventueel terecht kunt voor het laten maken van kwalitatieve content!

Affiliate Marketing Feeds

Wil jij niet langer handmatig alle producten van de adverteerders toevoegen, maar wil je dit gaan automatiseren? Maak dan gebruik van affiliate marketing feeds of zogeheten productfeeds. Wij vertellen je graag meer hierover!

Plaats een reactie