Zoekmachine Optimalisatie – SEO

Zoekmachine Optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is het versterken en optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines zoals Google. Een zoekmachine werkt namelijk volgens een bepaald algoritme, waarmee deze bepaalt welke pagina hoog in de zoekmachines komt, wanneer men op een bepaalde zoekterm zoekt.

Even heel simpel voorbeeld: Stel je zoekt op ‘hond’, dan wil je daar alleen pagina’s tegenkomen over honden en niet over katten. Google en andere zoekmachines willen namelijk het beste resultaat tonen. Hiervoor gebruiken zij hun algoritme.

Maar jij wil natuurlijk, net als vele anderen, ook hoog komen in de zoekmachines! Want als je hoog staat voor een zoekterm waar veel op gezocht wordt, krijg jij veel bezoekers. En dat zorgt weer voor meer kliks en sales! Hiervoor wordt zoekmachine optimalisatie ingezet.

SEO Artikelen

Omdat zoekmachine optimalisatie niet een simpele taak is en er ontzettend veel over valt te vertellen, zullen we van tijd tot tijd artikelen toevoegen die dieper ingaan op de verschillende aspecten. Deze zullen wij hieronder plaatsen, zodat je van start tot einde een duidelijk inzicht hebt en ook jouw site kunt optimaliseren voor een hogere positie in Google.

Zoektermenonderzoek​

Natuurlijk wil jij weten waarop je moet scoren in de zoekmachines, om daar zoveel mogelijk gerelateerde bezoekers uit te krijgen. Deze zoektermen ben je daarnaast weer nodig voor het contentplan voor jouw website. Lees en leer daarom snel hoe je een kwalitatief zoektermenonderzoek kunt opstellen, met dit artikel!

SEO Tools

SEO kan erg veel tijd in beslag nemen als je alles handmatig wil gaan uitvoeren. Daarom raden wij iedereen aan om aan de slag te gaan met de zogeheten SEO Tools. Met deze tools kun je sneller beschikken over verschillende data en gegevens en kun je hiermee sneller werken om tot een goed SEO-resultaat te komen.

Binnenkort vind je hier meer artikelen! Zijn er onderwerpen waar je graag meer over wil weten? Laat het dan achter in de reacties!

Discussieer mee over SEO!

Samen vooruit is ons doel. Discussieer daarom met ons mee over SEO / zoekmachine optimalisatie. Zit je met vragen, of heb je wellicht tips voor anderen? Word dan nu lid van de Affiliate Community!

Plaats een reactie